In mijn dagelijkse leven voel ik mij betrokken bij het milieu. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch dat ik, daar waar mogelijk, mijn kunst, verzendingen en lessen probeer te verduurzamen. 

Het eerlijke verhaal is dat het maken van kunst en het verzenden van pakketten altijd iets is waarbij je afval creëert of bepaalde stoffen gebruikt die niet op de meest duurzame manier worden verkregen. Toch wil ik, waar mogelijk, mijn steentje bijdragen.

KUNST 
Ik zie Kunst als een 'traag' product. Dit betekend voor mij dat het maakproces tijd kost. Deze tijd en energie zie je uiteindelijk terug in de kwaliteit van mijn werk. Ik gebruik altijd papier, potloden, inkten en verf van een hoge kwaliteit. Op deze manier kan ik ook garant staan voor de lange levensduur van mijn originele kunst.

Materiaal en recycling 
De drukinkten waarmee ik werk zijn op waterbasis

Ik schilder met regelmaat op resthout 

Ik gebruik wasbare doeken in mijn atelier om mijn handen en materiaal inkt vrij te houden

De doeken die ik in mijn atelier gebruik komen veelal van oude kleding die in stukken zijn geknipt

Ik hergebruik restpapier onder anderen voor mijn drukwerk, verzending van pakketjes en inpakpapier 

Overig papier gaat naar de papierbak

Karton gebruik ik voor mijn kartondruk cursus 

In de verzendingen van mijn pakketjes gebruik ik vrijwel geen plastic*

Waar mogelijk koop ik apparatuur tweedehands

Voor mijn 'tetra cursussen' hergebruik ik tetra pakken. Dit zijn bijvoorbeeld sappakken met een zilveren binnenkant. Op dit moment verzameld www.lunchenborrel.com voor mij deze pakken zodat ik ze kan hergebruiken 

*Plastic
In mijn atelier gebruik ik vrijwel geen wegwerp plastic. Ook voor de verzending van mijn pakketen gebruik ik plastic vrije tape. Wel gebruik ik plastic platen om een droge naald ets mee te maken. Ook gebruik ik foam om mee te drukken. Ik kies hiervoor omdat er geen alternatief is voor deze druktechnieken. Gezien de duurzaamheid van het eindproduct sta ik hier dan ook achter. 
Voor de verkoop van kleine prints of Riso prints gebruik ik op dit moment nog plastic sheets om ze te beschermen zodat ze wel zichtbaar zijn voor de klant. Ook voor de verzending van lijsten incl. glas gebruik ik bubbeltjesplastic om breken te voorkomen. Hiervoor ben ik opzoek naar een alternatief, tips zijn dan ook van harte welkom!
Bedrijfsnaam: Gemma Oosterhof 
KvK nummer: 80885306
©2020-2021 Gemma Oosterhof
Back to Top