DE VERHALEN VERTELLER

Ik vertel verhalen doormiddel van beeld, geluid en (analoge) animatie.
In mijn werk staat het gebruik van diverse technieken en aandacht voor detail centraal. Ingewikkelde onderwerpen geef ik lucht door humor en fragmentatie. Het is belangrijk voor mij dat de kijker zich vrij voelt om een eigen interpretatie te vormen. Ik wil een gesprek starten. Door een andere visie op een verhaal, gebeurtenis of onderwerp uit te lichten hoop ik de kijker een breder beeld te geven van een verhaal.
In mijn atelier maak ik dankbaar gebruik van mijn etspers. Het ambachtelijke werkproces en de aandacht die het vraagt is tekenend voor wie ik ben als beeldmaker. Ik gebruik vaak verschillende technieken, zoals verf, potlood, hout en stof. 
Tijdens mijn maakproces voel ik mij vrij om te associeren, beeld uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten. Op deze manier ontstaan er installaties en composities waarbij ik ook werk met stop-motion en geluid. Ik wil de kijker met mijn kunst meenemen in een wereld van verstilling en reflectie.
OPLEIDING

artez hogeschool voor de kunsten
Zwolle, illustration design 

EXPOSITIES

Artez finals - 29 augustus t/m 1 september afstudeerproject 'reuzen gooien met stenen'

PROTO ZWOLLE - 26 juni t/m 5 juli 2020 
'Stop-motion reuzen gooien met stenen'

Sint Aegtenkapel, Staeg - 3 november t/m 3 december 2019 'identity'

CULTURA ede 'zomerexpositie' - 3 augustus t/m 7 september 2019             'Sprookjes en identiteit' georganiseerd door de edese meiden

Blauwdruck 'verkoop expositie' - februari 2019 

Escola massaja, Barcelona, 2019, groepsexpositie 'seminar Xavier Nogués'

​​​​​​​ 


WERK KOPEN

kunstkader Amersfoort
Blauwdruck Zwolle 
Etsy
geïnteresseerd in kunst of illustratief werk in opdracht? contact@gemmaoosterhof.nl

PROJECTEN en artist in residence

eemprent, eempodium Amersfoort, schrijvers van eemland
Seminar Xavier Nogués, escola Massana Barcalona
Wees mens, sociaalproject

OPDRACHTgevers

Artez hogeschool voor de kunsten - kerstkaart Wees Mens
Rizoom - stop-motion en beeld om de visie van Rizoom te vertegenwoordigen 
Robin kester - singer-songwriter, stop-motion, illustraties voor single en albumhoezen 

Identiteit

Ik vertel verhalen zodat ik weet wie ik ben. Ik luister zodat ik weet wie de ander is.
In mijn werk vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de ander. Ik onderzoek op een vrije manier hoe een identiteit zich vormt en waarom het vertellen van je identiteits-verhaal zo belangrijk is. Erkenning voor het bestaan van de ander, de geschiedenis, de uitwerking hiervan in het heden vind ik een belangrijk thema. Deze elementen vormen namelijk wie wij zijn en hoe wij ons verhouden tot de ander en onszelf. Ook zien we deze thema's terug in hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Er is geen kant en klaar antwoord maar wat ik denk is dat we elkaar nodig hebben om te begrijpen wie we zijn en waar we staan. 
"Het is niet jij die de wereld een plaats geeft, maar het is de Ander, die jou aanspreekt, appelleert en jou een plaats geeft" Emmanuel Levinas
ILLUSTRATIE en werk in opdracht​​​​​​​

Als kunstenaar en illustrator is het mijn streven om een verhaal, onderwerp of gebeurtenis op een originele manier vorm te geven. In mijn werkproces durf ik de vrijheid te nemen en vetrouw ik op mijn intuïtie. Ook werk ik met verschillende technieken en kun je bij mij terecht voor animatie, prentkunst van de etspers (ook in oplagen), illustraties en origineel werk in opdracht. Daarnaast vind ik het erg interessant om deze werkwijzes met elkaar te combineren, denk bijvoorbeeld aan het maken van installaties. Wanneer ik ga samenwerken met een opdrachtgever vind ik het belangrijk om een gesprek te hebben over wat de opdrachtgever zoekt in een illustratie of beeld, dit zodat ik de mogelijkheden kan voorstellen. Neem gerust contact met mij via contact@gemmaoosterhof.nlof 06-57596877. 
Back to Top