HOME

PROJECTEN

BIOGRAFIE

CONTACT

© Gemma Oosterhof

SHOP

Wees Mens

 

Wees mens. De kwetsbare mens.

 

We leven in een wereld waarin we worden overweldigd door keuzes en mogelijkheden. Social-media, wetenschap, globalisering en individualisering zorgen ervoor dat bijna alles mogelijk lijkt mits je er maar hard genoeg voor werkt en de juiste keuzes maakt. Naast de vele positieve kanten van deze moderne wereld brengt het ook veel verantwoordelijkheid met ons mee. Alles is immers afhankelijk van ons als individu.

De social-media poetst ons imago op. De individu is zelfstandig en niet afhankelijk. De globalisering maakt dat we altijd met iedereen in contact staan. De wetenschap zorgt voor een langer en gezonder leven. Onze vooruitgang leert ons dat alles maakbaar is. Maar is dat wel zo? Hoe gaan we, in de hoogtijd van individualisering, om met kwetsbaarheden zoals ziekte, beperkingen, ouder worden en gezonde afhankelijkheid. Kwetsbaarheid en imperfectie is inherent aan mens zijn. Toch lijken we dit meer en meer, al dan onbewust, te ontkennen. Ik pleit niet voor massale ''aanstelleritis' maar wel voor het samengaan van kwetsbaarheid en kracht.

Laten we de menselijke kwetsbaarheid terug eisen. Laten we weer mens zijn in al onze kracht en imperfecte glorie.

Deel de kwetsbare mens:

Voor het symbolische bedrag van 2 euro per poster kunnen deze Riso posters bij mij besteld worden. De bedoeling is dat je deze poster(s) ergens, maakt niet uit waar, ophangt en hier een foto van maakt. Deze foto kun je vervolgens weer naar mij toesturen zodat ik de foto weer in het project kan verwerken. Dit kan uiteraard ook anoniem. Wil je aan dit project mee doen, stuur mij dan een privé bericht of een mail naar ge.oosterhof@gmail.com

Uit het project 'Wees Mens' heeft Artez Zwolle mij gevraagd om de kerstkaarten te ontwerpen en te drukken voor het jaar 2017. (letterpers, risoprint en gravure druk)