HOME

PROJECTEN

BIOGRAFIE

CONTACT

SHOP


BEELDMAKER: PRENTKUNST, ILLUSTRATIE, ANIMATIE EN GELUID

 

Gemma Oosterhof, student aan de kunstacademie Artez te Zwolle

 


DE VERHALENVERTELLER

 

Ik vertel en vertaal tekst, muziek en sfeer door middel van beeld. Graag werk ik met diverse technieken en materialen. Denk hierbij aan allerlei soorten verf, potlood, krijt, stof, druktechnieken en Mixed Media. Mijn werk is zowel ruimtelijk als vlak en daardoor uiteenlopend in de uitwerking en toepassingen. Ik combineer graag meerdere technieken met elkaar om tot nieuw beeld te komen. Je kunt stellen dat het maken van beeld een constante zoektocht is naar verschillende manieren van vertellen.

 

PRENTKUNST

 

Ik ben met regelmaat in de grafiekwerkplaats te vinden. De ambachtelijke prentkunst spreekt mij enorm aan door zijn bewerkelijkheid en orginaliteit. Door daadwerkelijk de tijd te nemen voor een prent merk ik dat je dit terug ziet in het eindresultaat. Het ambachtelijke proces heeft mijn hart veroverd. Ik specialiseer mij op dit moment met name in de etsdruk, linodruk en risoprint.

 

ILLUSTRATIE

 

Illustratie is een krachtige manier om tekst, muziek en sfeer te versterken door of om te zetten naar beeld. Zoals ik al eerder benoemde, is het beeld wat ik maak, erg divers in de uitwerking. Neem vooral een kijkje bij mijn 'Projecten'. Hier zijn uiteenlopende voorbeelden van mijn werk en illustraties te zien.

 

ANIMATIE EN GELUID

 

Aan de hand van mijn werk heb ik geleerd dat mijn beeld zich goed leent voor het maken van stop-motion en animatie. Dit combineer ik dan ook graag met andermans geluid en muziek. Ook komt hier een oude liefde van mij om de hoek kijken; het maken van geluid en muziek. Muziek is voor veel mensen, net zoals voor mij, een belangrijke uitingsvorm en ik geloof dat bewegend beeld hierbij versterkend kan werken. Om deze reden onderzoek ik op dit moment het maken van geluid in combinatie met zowel analoge als digitale animatie.

© Gemma Oosterhof